Сватбен фотограф Пловдив

Сватбена фотография! Или как протича снимачния ден на нашия екип по време на сватба.
Този ден е един много специален момент от живота на повечето млади хора, за който са се подготвяли много дълго време бих казал несъзнателно през целия си живот. За това е важно всичко да е на ниво от сватбената агенция през ресторанта до сватбения фотограф и снимките, които ще илюстрират всичко това, за да не позволим на спомените да избледнеят с времето.

Сватбеният ден за нашия екип започва със заснемане на подготовката при желание на младоженците, ако клиента ни е избрал стандартния пакет услуги или пакет премиум. Тук е възможно пътищата на нашия екип временно да се разделят, за да може да се заснеме едновременно подготовката на младоженеца и булката. Подготовка, какво ли има да се снима там?- Би си задал въпроса някой. Ще отговоря веднага. По време на подготовката се получават едни от най хубавите снимки, защото еуфорията и напрежението от всички ритуали и общуването с много хора тепърва предстоят, стреса е сравнително малък, всички са все още спокойни. Тук е момента да се постараем и да проявим креативност при заснемането на детайлите – сватбените дрехи, обувки, халки и аксесоари. При интересен интериор на дома или хотелска стая би могло да се направи импровизирана фотосесия, също да се заснемат финалните щрихи от обличането на булката – младоженеца

Фото: Л. Момчилва И. Георгиев

 

Следващия етап от нашата сватба е заснемането на ритуалите. Тук е момента екипа да заработи отново заедно, за да дадем максимума на нашите младоженци. Снимаме двама души с три камери и набор от качествени варио и твърди обективи, за да можем да дадем две различни гледни точки. Едната камера с варио обектив снима репортажен стил и се стараe да отрази коректно всеки един момент от ритуалите в църквата, подписването и ресторанта.  Другата камера снима  със светлосилни твърди обективи, за да запечата емоциите по лицата на младоженците и гостите, както и да заснеме по детайлни снимки, за да разнообразим понякога леко сухия репортажен стил по отразяване на събитието.

Фото: Л.Момчилова И.Георгиев

 

 

Дойде време за фотосесията – един от най важните моменти по време на заснемането на сватба! Препоръчваме на всички бъдещи младоженци да си планират добре сватбения ден и да отделят максимално време за тази част от тяхната сватба. Също така да обсъдят с фотографа, който са избрали, предварително какви са възможните локации и времето, с което разполагат за реализирането на тяхната фотосесия.
Като фотограф в Пловдив съм изброил част от възможните локации тук: тук Един много добър вариант е фотосесия извън – след сватбения ден, когато вече всичко е отшумяло и много по спокойно- няма стрес, няма напрежение, локациите са безброй.

 

Фото: Л.Момчилова И.Георгиев

 

Следващият етап от нашата работа е да отразим забавната част – ресторанта.
Тук екипната ни работа продължава. Снимаме с две камери, за да се придържаме към  добрите резултати.

Нашата работа в ресторанта обикновенно приключва с разрязването на тортата с изключение на случаите, в които има някакви специални изисквания към нас за удължено време.

В общи линии така протича деня на сватбения фотограф с обичайна  продължителност от около 12часа.
Винаги подхождаме към работата си с огромна отговорност и респект. Стараем се да отразим коректно всеки един важен момент, както и да внесем известна доза художествен елемент в работата си.