Фотосесия в стил vintage

Ако искате нещо ново и необичайно, модерно и забавно – мога да ви предложа да опитате с фотосесия в ретро стил. Снимките са много интересни и ще разнообразят вашия фотоалбум и ще ви донесат много положителни емоции.

Като цяло под стил vintage е прието да се разбира всичко старо. Ретро полъхът е желан и носи очарование и вдъхновение, както на желаещите да се потопят в епохата на миналия век, така и на фотографите. При портретната фотография,  стил ретро е доста популярен и търсен от клиенти, които желаят да имат снимки с тази визия и от фотографи, които реализират свои собствени проекти. В тази публикация ще споделя моето виждане по темата и ще покажа няколко кадъра, заснети в този дух. Според скромното ми мнение, ретро не означава непременно да пресъздадем сцена от началото на миналия век, петдесетте или седемдесетте години. За да изпълним такъв проект са необходими няколко неща – първо, да изберем локация, която би била подходяща за подобен тип фотосесия. Фотографите в Пловдив сме облагодетелствани в случая, защото нашият град предоставя чудесни места, подходящи за всякакъв тип фотосесии. За последните снимки с ретро визия избрахме Капана – квартала на творците в центъра на Пловдив. Там има една специална атмосфера, създадена от уникалната архитектура и стил, от малките кафенета и плетеницата от тесни улички.


profesionalno-fotozasnemane vintage-photoshot-plovdiv stariq-grad-snimki fotograf-plovdiv-retro-stil


 

Второто важно нещо, на което искам да обърна внимание е подготовката. За такъв тип фотосесия е необходимо, освен подходящо облекло, да присъстват и аксесоари свързани с темата /чадър, стар телефон, ретро – автомобил, накити, грим…/. Дори само ретро прическите, които са особено актуални през последната година, са достатъчни за успешната реализация на визията ретро.


retro-stil  profesionalna-fotosesiq-plovdiv  portret-fotograf-plovdiv krasimira-petkova-grim


Важен момент, който касае мен като фотограф е постобработката, която трябва също да е съобразена с темата  vintage. Затова се консултирайте с вашия фотограф, защото  някои снимки може да се направят сиво-кафяви или сепия. Имитацията на стара снимка е много подходяща за стил vintage.

Ако мога да дам съвет на тези, на които им предстои фотосесия, или искат да имат такава, да не се притесняват да експериментират и импровизират, да потърсят мнение и насоки от фотографа, който са избрали, за да си гарантират едно забавно изживяване, което да запечатат под формата на чудесни снимки.


Фотограф Иван Георгиев

Пловдив