Професионална Фотосесия

Напоследък е много популярно хората да наемат професионални фотографи за фотосесии. Това е едно изживяване, което зарежда с най – различни емоции, които биват запечатани от фотографа под формата на снимки.

За тези, които не са много наясно какво точно е фотосесия ще обясня накратко, че това е процес, при който фотографът извършва серия от снимки на един човек, а понякога и на повече от един, като се старае човекът или хората, които снима да изглеждат по възможно най – добрия начин.

Фотосесия може да се прави по най – различни поводи като абитуриентски бал,сватба, рожден ден и много други. Тя дава възможност да запечатате в детайли тези незабравими моменти. Естествено, не е задължително да има конкретен повод за фотосесия, достатъчно е просто желание да документирате начина, по който изглеждате в момента.Фотосесията също може да бъде чудесен подарък за близки и приятели.


fotosesiq-plovdiv momche-snimki-portret fotosesii-fotograf-plovdiv-jpg c-_users_ivan_desktop_sajt_bachkovo-fotograf-portret


Абитуриентски балов 2016г


sveta-marina-fotograf-georgiev profesionalno-fotozasnemane-abiturienti-plovdiv trimontzium-abiturienti-snimki _ipg7711


Като при всяко друго нещо и при фотосесията има процес на подготовка. Естествено, снимането не се състои само в това да грабнеш фотоапарата и да щракнеш няколко снимки. Преди въобще да се стигне до самите снимки има един не кратък период на подготовка.

Препоръчвам  подготовката да започне с избора на гримьор, който да подготви човека за фотосесията(за дамската част). Аз предпочитам да работя с професионален гримьор  Красимира Петкова makeup.


profesionalen-grim-petkova pdgotovka-za-fotosesiq makeup-grim-petkova fotosesiq-grim-petkova


Ползването на фризьор е също добра опция, за да постигнем една безупречна визия на снимките.Следващият етап от подготовката е да изберем най – добрата възможна локация. Въпреки че, акцентът по време на фотосесия е моделът, е добре да бъде избрано място, което има подходящи светлини условия и е интересн фон за постигане на по – добър краен резултат. Разбира се, като професионален фотограф аз винаги мога да предложа най – различни локации на своите клиенти, но това далеч не означава, че те трябва да се съобразят с моя вкус. Всеки е свободен сам да си избере място, на което да се проведе фотосесията.

Във фотографията съществува и жанрът „тематична фотосесия”.При нея присъства един лек арт елемент и по – специфична постобработка, тук всичко което изброихме по назад в статията трябва да е съобразено с темата, която сме си постaвили като задача.  Ето и няколко примера от моята практика за „тематични фотосесии”.


 

park-hotel-plovdiv fotosasq-ivan-georgiev priroda-bachkovo-fotosesiq sveta-marina-star-grad arabski-grim-fotograf-plovdiv arabsko-momiche-fotosesiq tematichni-snimki-grebna-baza

Като цяло това е фотосесията. Да, отнема време и ресурс, но пък остава един незабравим спомен за цял живот, който винаги ще ви е под ръка и ще можете да показвате на ваши близки и приятели.

Създайте си един прекрасен спомен, като си подарите една професионална фотосесия.


Повече снимки от мен Галерия

Фотограф Иван Георгиев

Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *