Да си фотограф в Пловдив

antichen-teatyr-pejzazhС тази статия искам да дам насока на хората,които са планирали или имат желание за фотосесия в Пловдив,тъй като фонът като част от изображението,е изключително важен за добрия краен резултат.Надявам се информацията да бъде полезна и за хора,на които им предстои сватба и съответно сватбена фотосесия в града под тепетата. Ние,пловдивските фотографи сме облагодетелствани,защото живеем в един изключително красив и колоритен град,в който се съчетават модерното и древното.

Най-предпочитаното място за снимки е центърът на Пловдив и в частност Старият град със своята интересна възрожденска архитектура.Уникалните светлинни условия,които дават тесните улички са изключително подходящи за реализиране на всеки фотографски проект. И въпреки,че снимането там е леко клиширано,винаги дава много добри резултати.Ето няколко примера от моята практика като фотограф:


star-grad-plovdiv star-grad-fotograf-plovdiv profesionalna-fotografiq-snimki fotograf-stariq-grad-plovdiv


 

Всеки фотограф се опитва да намери нещо различно и уникално,и затова друго мое любимо място в центъра на града е двора на църквата Света Марина.Там в следобедните часове светлината е изключително подходяща за снимки.Красивите колони с арки,опасващи  църквата дават добра последователност на кадъра,придават обем на изображенията и същевременно са красив фон в меката гама на цветния спектър.


sveta-marina-plovdiv sninki-fotograf-plovdiv fotosesiq-georgiev-photographer fotosesiq-abiturientski-bal arabski-grim-sveta-marina 


Друго много популярно място за снимки в Пловдив се намира в западната част на града.Това е въженият мост над река Първенецка до Гребната база.Той създава интересна атмосфера на фона на обкръжаващата го растителност,а светлинните условия следобед са много добри.До мястото се стига лесно с кола и голяма част от сватбените фотосесии в Пловдив се правят именно там.


grebna-baza-fotosesiq most-reka-pyrvencka vzhen-most-detska-fotosesiq snimki-grebna-baza-plovdiv


В общи линии това са едни от най-популярните места за снимки и фотосесии.И все пак фотографът трябва да е креативен и да не се ограничава само с тях.Ето няколко примера за места,които също дават чудесни резултати:

-Лобито на Парк Хотел Пловдив


snimki-park-hotel-plovdiv lobi-bar-park-hotel fotosesiq-hotel-abiturienti


 

-Подлезът на 6-ти септември срещу аптека Марица


foto-sesiq-pod-tepetata fotograf-plovdiv-apteka-marica

Надявам се да съм бил полезен на всички,на които им предстои фотосесия в Пловдив


Фотограф Иван Георгиев

Пловдив