Професионална Фотосесия

Posted on

Напоследък е много популярно хората да наемат професионални фотографи за фотосесии. Това е едно изживяване, което зарежда с най – различни емоции, които биват запечатани от фотографа под формата на снимки.

За тези, които не са много наясно какво точно е фотосесия ще обясня накратко, че това е процес, при който фотографът извършва серия от снимки на един човек, а понякога и на повече от един, като се старае човекът или хората, които снима да изглеждат по възможно най – добрия начин.

Фотосесия може да се прави по най – различни поводи като абитуриентски бал,сватба, рожден ден и много други. Тя дава възможност да запечатате в детайли тези незабравими моменти. Естествено, не е задължително да има конкретен повод за фотосесия, достатъчно е просто желание да документирате начина, по който изглеждате в момента.Фотосесията също може да бъде чудесен подарък за близки и приятели.


fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия


Абитуриентски балов 2016г


fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия


Като при всяко друго нещо и при фотосесията има процес на подготовка. Естествено, снимането не се състои само в това да грабнеш фотоапарата и да щракнеш няколко снимки. Преди въобще да се стигне до самите снимки има един не кратък период на подготовка.

Препоръчвам  подготовката да започне с избора на гримьор, който да подготви човека за фотосесията(за дамската част). Аз предпочитам да работя с професионален гримьор  Красимира Петкова makeup.


fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия


Ползването на фризьор е също добра опция, за да постигнем една безупречна визия на снимките.Следващият етап от подготовката е да изберем най – добрата възможна локация. Въпреки че, акцентът по време на фотосесия е моделът, е добре да бъде избрано място, което има подходящи светлини условия и е интересн фон за постигане на по – добър краен резултат. Разбира се, като професионален фотограф аз винаги мога да предложа най – различни локации на своите клиенти, но това далеч не означава, че те трябва да се съобразят с моя вкус. Всеки е свободен сам да си избере място, на което да се проведе фотосесията.

Във фотографията съществува и жанрът „тематична фотосесия”.При нея присъства един лек арт елемент и по – специфична постобработка, тук всичко което изброихме по назад в статията трябва да е съобразено с темата, която сме си постaвили като задача.  Ето и няколко примера от моята практика за „тематични фотосесии”.


 

fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия fotosesiq-plovdiv-1-200x300 Професионална Фотосесия

Като цяло това е фотосесията. Да, отнема време и ресурс, но пък остава един незабравим спомен за цял живот, който винаги ще ви е под ръка и ще можете да показвате на ваши близки и приятели.

Създайте си един прекрасен спомен, като си подарите една професионална фотосесия.


Повече снимки от мен Галерия

Фотограф Иван Георгиев

Пловдив

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *